Het gaat te vlug in Stasegem

Redactie KW

Gemeenteraadslid Alexander Dewaele (N-VA) stelt op basis van de cijfergegevens van politiezone Gavers vast dat er veel te vlug gereden wordt op de toegangswegen naar Stasegemdorp.

“Ik heb het onder andere over de Steenbrugstraat, de invalsweg vanuit Zwevegem en Deerlijk”, legt Alexander uit. “Er zijn veel weggebruikers die er te hoge snelheden ontwikkelen. Normaal mag dat maximum 50 km per uur zijn. Maar velen houden daar geen rekening mee. Nochtans is het heel belangrijk dat het trager moet. Want de voorbije jaren zijn er precies in die omgeving heel wat verkavelingen en bouwprojecten gerealiseerd. En daar wonen nu vooral jonge gezinnen met kinderen. Verkeersveiliger maatregelen zijn dan zeker aangewezen. Zeker wanneer de jongeren met de fiets naar de plaatselijke scholen in Stasegemdorp of de Generaal Deprezstraat gaan.”

“De vaststellingen van de politie bevestigen mijn vaststelling. Meer dan twintig procent van de wagens die daar passeert, overschrijdt ruimschoots de gestelde snelheidslimiet van 50 km per uur!”

(DJW)

Meer in Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier