Herwaarderingsplan voor stadsgezicht Damme

© foto : Onroerend Erfgoed
Redactie KW

Vlaams minister Geert Bourgeois heeft het herwaarderingsplan voor het beschermde stadsgezicht Centrum Damme goedgekeurd.

Het plan, gericht op de zone ten noord(west)en van de Damse vaart en de vaart zelf, is opgemaakt door de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met het stadsbestuur van Damme. Bedoeling is dat voor de andere delen van dit stadsgezicht ook een herwaarderingsplan opgemaakt wordt.

Stadswallen

Een herwaarderingsplan bevat een kadasterplan met afbakening, de beschrijving van de herwaarderingsdoelstellingen, de lijst van erfgoedkenmerken en de opsomming van de concrete maatregelen die nodig zijn voor de herwaardering van dit stadsgezicht. Die maatregelen omvatten werken voor de stadswallen rond Damme, voor een deel van de Damse vaart en voor historisch waardevolle straten en panden die in dit stadsgezicht zijn opgenomen. Het onderhoud van die stadswallen vergt specifieke werken om de wallen en de waterpartijen in stand te houden en goed te beheren. Deze werken kunnen nu rekenen op een onderhoudspremie dankzij dit herwaarderingsplan.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier