Herwaarderingsplan opgemaakt voor villawijk De Concessie

In De Haan wordt een herwaarderingsplan opgemaakt voor de villawijk De Concessie. Het gemeentebestuur gaf tijdens een informatieavond een stand van zaken over het plan.
Redactie KW

In De Haan wordt een herwaarderingsplan opgemaakt voor de villawijk De Concessie. Een en ander betekent dat de bewoners straks een subsidie kunnen krijgen van de Vlaamse overheid voor onderhoudswerken. Momenteel worden alle gebouwen in de Concessie in kaart gebracht. Het gemeentebestuur gaf tijdens een informatieavond een stand van zaken over het herwaarderingsplan.

Volgens sommigen verdiende De Haan vorig jaar meer dan de titel van mooiste dorp van West-Vlaanderen, want de authentieke architectuur in de Concessie is iets unieks. Dankzij de opmaak van een herwaarderingsplan komen de huiseigenaars straks in aanmerking voor steun van de Vlaamse overheid om hun pand te onderhouden.

Het dorpsgezicht van De Haan is in het verleden al beschermd. Maar het herwaarderingsplan is een extra troef om het uitzicht te bewaren en te onderhouden.

Zoals de zaken er nu voor staan komen er ruim 200 gebouwen in aanmerking voor een subsidie. Het herwaarderingsplan moet tegen volgend voorjaar klaar zijn.

De informatievergadering werd door ruim 200 mensen bijgewoond. Door het grote succes vindt er op 19 december in D’ Annexe in De Haan een tweede infoavond plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier