Hervallen 46-jarige kinderlokker opgepakt in Aartrijke

Het parket van Brugge heeft een man uit Dudzele aangehouden op verdenking van poging tot ontvoering en aanranding van de eerbaarheid van minderjarige meisjes
Redactie KW

De politie heeft woensdag in Aartrijke bij Zedelgem een 46-jarige man uit Zeebrugge opgepakt wegens aanranding en het aanzetten tot ontucht. De man had via het internet contact gezocht met een 13-jarige meisje uit Aartrijke en zichzelf uitgegeven voor een 13-jarige jongen. Hij had met haar woensdag een afspraak.

Het meisje had voor de veiligheid enkele vriendinnetjes meegebracht. De 13-jarige jongen van het internet bleek een 46-jarige man te zijn. Hij greep één van de vriendinnetjes vast. Een getuige verwittigde de politie.

De 46-jarige man gaf zich op het internet tijdens een chat uit voor een 13-jarige jongen. Het gesprek was zeer seksueel getint en leidde tot een afspraak. Het 13-jarig meisje trok naar de afspraak met twee vriendinnetjes. Toen ze een veertiger zagen, zetten ze het op een lopen. De man greep daarbij één van de vriendinnetjes vast. De anderen sloegen direct alarm en een getuige verwittigde de politie. Die kon de man ter plaatse inrekenen.

Het parket in Brugge vraagt bij de onderzoeksrechter om de aanhouding van de man. Hij blijkt niet aan zijn proefstuk toe te zijn. In april moest hij zich voor de rechtbank in Dendermonde al verantwoorden. Hij kreeg toen opschorting van straf voor gelijkaardige feiten ten aanzien van een 14-jarige meisje uit Temse.

De man wordt volgens het Brugse parket beticht van aanzetten tot ontucht en aanranding. Zijn bestelwagen zal aan een grondig sporenonderzoek worden onderworpen. (Bron Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier