Herstructurering bij Isocab in Bavikhove: 48 jobs op de helling

Redactie KW

Isocab uit Bavikhove heeft vandaag een herstructurering aangekondigd. 34 van de 106 arbeiders en 14 van de 66 bedienden verliezen hun job. Reden van de herstructurering is dat 2012 het 4de jaar op rij met verlies wordt.

De firma Isocab werd in september 2012 overgenomen door Kingspan, een Ierse groep die wereldwijd actief is in de markt van isolatiematerialen. Voorheen maakte Isocab deel uit van het Duitse ThyssenKrupp. Door de economische crisis zag ThyssenKrupp zich genoodzaakt om zijn volledige divisie van isolatiematerialen te verkopen. Deze divisie omvat fabrieken in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Frankrijk en dus ook België. Zowel de volledige divisie als Isocab zelf waren de voorbije jaren verlieslatend, waardoor het voor ons als ABVV-Metaal reeds bij de overname duidelijk was dat een herstructurering zich op korte termijn zou aandienen.

Meest verouderd

Isocab produceert koel- en vrieskamers, isolatiepanelen en ook geïsoleerde deuren. Dit laatste is een product dat uniek is in het gamma van Kingspan, het moederbedrijf. En wellicht hebben deze geïsoleerde deuren er ook voor gezorgd dat niet de volledige fabriek wordt opgedoekt, want Isocab was binnen de volledige overgenomen divisie de meest verouderde en meest verlieslatende firma.

Nadat enkele weken terug al werd beslist om de montage afdeling af te stoten en te verzelfstandigen als Isocab Construct (zonder jobverlies) is dit nu dus de tweede stap in de herstructurering. Volgende week vrijdag worden de onderhandelingen tussen werkgever en vakbonden opgestart. In eerste instantie als een consultatie- en informatiefase (‘wet Renault’).

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier