Herschikking Betafence geen gevolg voor vestiging in Zwevegem.

Redactie KW

Betafence heeft vandaag haar Europese ondernemingsraad en de betrokken lokale ondernemingsraden geïnformeerd over haar intentie om de West-Europese productie-activiteiten te herschikken.

Globaal genomen houdt het voorstel een vermindering van het personeelsbestand in met ongeveer 200 medewerkers, verspreid over de productievestigingen in Bourbourg (Frankrijk), Schwalmtal (Duitsland) en Wigan (Verenigd Koninkrijk). Deze laatste fabriek zou worden gesloten. De herschikking zou geen gevolg voor de hoofdvestiging in Zwevegem hebben.


De belangrijke productielijnen zouden grotendeels worden verhuisd naar de productievestigingen in Sheffield (Verenigd Koninkrijk), Zwevegem (België), Kotlarnia (Polen) en Tianjin (China). Voor deze fabrieken zou dit niet enkel het behoud betekenen van hun huidige tewerkstelling, doch ook de creatie van een aantal extra jobs.

De voorgestelde maatregelen hebben als doel de concurrentiepositie van de groep op lange termijn te verzekeren en de globale marktpositie van Betafence te versterken voor de toekomst.


Betafence is wereld marktleider in omheiningen, toegangscontrole en detectiesystemen.

Het bedrijf telt 2.000 medewerkers en heeft een zakencijfer van 500 miljoen euro (2008). De onderneming heeft 13 productievestigingen in 11 landen met haar hoofdzetel in Zwevegem. (JPT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 3 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier