Herman Van Rompuy peter van volgende triënnale Beaufort04

Redactie KW

In Nieuwpoort is Beaufort04 voorgesteld. De nieuwe editie van de triënnale voor hedendaagse kunst aan de kust vindt volgend jaar plaats. Anders dan de vorige edities zullen er enkel Europese kunstenaars deelnemen, ondermeer om de kosten te drukken. Namen willen de organisatoren nog niet prijsgeven, maar negen van de tien kustgemeenten hebben alvast hun medewerking toegezegd.

Le Vent Souffle où il veut is een kunstwerk van de Fransman Daniel Buren. Het was één van de blikvangers op de triënnale voor hedendaagse kunst aan zee Beaufort03. Het werk stond aanvankelijk in De Haan, maar de stad Nieuwpoort kocht het aan. Het maakt nu samen met een twintigtal andere uit alle Beaufortedities, deel uit van het permanent beeldenpark aan zee. Welke die zijn vind je op de vernieuwde website Beaufort 04 die sinds vandaag online staat. Overigens zal Beaufort 04 helemaal in het teken van Europa.staan.

Europees President Herman Van Rompuy heeft intussen aanvaard om het peterschap van Beaufort04 op zich te nemen. Structurele Europese subsidies voor het project, komen er echter niet.

(AD/LD)

Meer in het Focus nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier