Herinrichting van op- en afrit Menen Oost

Redactie KW

De omgeving met de op- en afritten in Menen Oost op de snelweg tussen Ieper en Kortrijk wordt heringericht. De voorbije jaren gebeurden er heel wat ongevallen. Er komen verkeerslichten, verhoogde bermen en een veilig fietspad. En er komt ook een carpoolparking met plaats voor 50 wagens. Eind dit jaar starten de werken en zullen een viertal maanden duren.

Aan Menen Oost kruisen de A19 , de snelweg tussen Kortrijk en Ieper en de weg Menen-Roeselare elkaar. Het is er steeds druk en het is niet altijd makkelijk om er het overzicht te bewaren. “Zoals je nu ziet zijn dat verlaagde drempels. Er komen verhoogde drempels met mooi groen zodat het duidelijk is waar de mensen moeten rijden”, zegt Karl Debuck, schepen van openbare werken in Menen.

Op het drukke kruispunt gebeurden er al heel wat ongevallen en daarom komen er aan de op- en afritten verkeerslichten. En aan de fietsers is ook gedacht. Die krijgen aparte fietspaden en lichten.

carpoolparking

En dan zijn er nog de vele carpoolers die onder de brug hun wagen parkeren. Voor hen komt er parking met plaats voor 50 wagens.

De werken starten eind dit jaar en zullen bijna 1 miljoen euro kosten en dat integraal op rekening van de Vlaamse overheid.

17 West-Vlaamse parkings

West-Vlaanderen telt momenteel 17 carpoolparkings. Naast Menen krijgen ook Oostkamp en Deerlijk een nieuwe carpoolparking. (KV)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier