Herinrichting kruispunt Oostduinkerke zorgt voor discussie in gemeenteraad Koksijde

Redactie KW

Bij de bespreking over de herinrichting van het kruispunt van de Dorpsstraat en Toekomstlaan in Oostduinkerke, zat schepen Jan Loones (N-VA) niet op dezelfde golflengte met burgemeester Marc Vanden Bussche (Lijst burgemeester).

“Pieken van toeristisch verkeer leiden tot opstoppingen op dit kruispunt. Een splitsing tussen de recht doorgaande rijstrook en het rechtsafslaande verkeer dringt zich op”, stelt burgemeester Marc Vanden Bussche. “Ook de veiligheid van de fietsers komende vanuit Wulpen die naar rechts moeten, moet worden verbeterd. Om een vlot en veilig geheel te creëren moeten wel enkele bomen in de Dorpsstraat sneuvelen.”

“Ik ga akkoord met het feit er een meer veilige situatie moet gecreëerd worden, maar ik betreur het dat er naar geen creatievere oplossing werd gezocht voor het behoud van de unieke opstelling van de linde- en kastanjebomen”, aldus eerste schepen Jan Loones (N-VA). “Ik zal me dan ook voor dit dossier onthouden.” Ook Andreas Cavyn, Adelheid Hancke en Gerard Vandenbroucke (allen N-VA) onthielden zich. Uiteindelijk werd met 20 ja-stemmen goedkeuring verleend.

(CJK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier