Herinrichting Kattenstraat in Roeselare nog niet voor morgen

Redactie KW

Op de laatste gemeenteraadszitting voor de verkiezingen werd het rooilijnplan voor het nieuwe wooonproject ‘Noordhof’ unaniem goedgekeurd. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de site Noordhof een strook van drie meter te reserveren voor de verbreding van de Kattenstraat. Maar dat wil volgens schepen Henk Kindt (SP.A) nog niet zeggen dat die verbreding op korte termijn een feit zal zijn.

Het project Noordhof is op zijn minst indrukwekkend te noemen : op de verwezen site Dreamland-Gamma komt een ruime kwalitatieve woonbuurt, aangevuld met handelspanden. Er komen ook heel wat openbare groenruimtes, die na de volledige uitrusting van de site door projectontwikkelaar Wilma Projects aan de stad zullen worden overgedragen.

Lovend

Filliep Bouckenooghe (Groen) was lovend over het project, vooral omdat het naastliggende park op de projectzone wordt doorgetrokken. Over de mogelijke verbreding van de Kattenstraat was hij minder enthousiast, die zal volgens hem alleen maar extra verkeer aantrekken.

Ook Peter Logghe (Vlaams Belang) vond dat er heel goed moet worden nagedacht over de toekomst van de Kattenstraat, waar veel jonge gezinnen wonen en veel schoolverkeer is. Schepen Kindt verzekerde dat de buurt blijvend zal worden betrokken bij de verdere plannen, en onderstreepte dat door het nieuwe woonproject de verkeersrdruk in de Kattenstraat zal verkleinen, o.m. omdat het commerciële gedeelte volledig langs de kant Noordstraat zal worden ontwikkeld.

(JRE)

Het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 28 septemer 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier