Herinrichting en uitbreiding van gemeentelijke werkhuizen op til

Redactie KW

Het zat er al een tijdje aan te komen: de site van de gemeentelijke werkhuizen is veel te klein en dringend aan uitbreiding toe. De bijna 250 manschappen die daar dagelijks aan de slag gaan, hebben niet het minste comfort zodat herinrichting zich opdringt. Doordat de gemeente in de onmiddellijke omgeving gronden heeft kunnen verwerven, worden hiervoor mooie perspectieven geopend.

„De gemeente heeft de aanpalende weilanden, aan de overzijde van het Graningategeleed, kunnen verwerven. Deze gronden zijn gelegen vlak achter het huidige containerpark en ideaal gesitueerd voor een uitbreiding van de gemeentelijke werkhuizen. De site is ingekleurd volgens het gewestplan Oostende-Middenkust in een gebied voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut en voor een klein gedeelte in een woongebied. Het is nu onze bedoeling om in deze zone een uitbreiding te voorzien van de werkhuizen zodat ook de bestaande site meteen kan worden heringericht”, meldt schepen Janna Rommel-Opstaele.

?Industriegebouw


Het voorstel wordt door de werknemers geprezen, want zij moeten het momenteel stellen zonder douches, zonder een deftige refter en met tijdelijke units die dienst doen als sanitaire ruimte. Er is ook niet voor ieder personeelslid een eigen kast voorzien. Bedoeling is dat in 2010 de werken op de nieuwe site kunnen starten.


„We plannen geen paleizen, maar een industriegebouw waar alle diensten hun eigen stek zullen hebben. Aangezien ook de burelen op vandaag overbevolkt zijn, is het de bedoeling om ook de burelen mee te verhuizen en deze centraal te vestigen met rond om rond de verschillende diensten. Dit zal er meteen ook voor zorgen dat er op een meer efficiënte manier kan worden gewerkt en dat er minder over en weer moet worden gelopen tussen de verschillende diensten”, aldus de schepen.


Niet enkel voor het personeel, maar ook voor het wagenpark van de gemeente is een uitbreiding hoog dringend. Vandaag is er niet genoeg ruimte om alle wagens, gaande van personenwagens tot vuilniswagens, van de gemeente ‘s avonds binnen te plaatsen. Op de nieuwe site zal er ook worden voorzien in voldoende garages voor het wagenpark. De kostenraming voor het nieuwe project bedraagt 2 miljoen euro.

Parkeerplaatsen

De huidige site zal eveneens verder worden gebruikt. Deze site zal worden heringericht en dienst doen als stockageplaats voor de gemeentelijke materialen en magazijnen. Meteen zal er ook ruimte vrijkomen voor voldoende parkeerplaatsen. (Paul Bruneel)?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier