Herinrichting Brugsepoort en Koningin Elisabethlaan in Kortrijk maken verkeer veiliger

Redactie KW

In Kortrijk zijn op de kleine ring aan het gevaarlijk kruispunt aan de Brugsepoort werken gestart. Er staan nu verkeerslichten en die blijven er ook maar de weg krijgt middenbermen en vrijliggende fietspaden. Ook zal De Koningin Elisabethlaan, die nu een sluipweg is om de Brugsepoort te vermijden, worden afgesloten.

Aan de Brugse poort in Kortrijk zijn signalisatieborden geplaatst en zijn ook de eerste graafmachines aan het werk. Het kruispunt verdient na enkele ongevallen een grondige aanpak.

Belangrijkste ingreep is het afsluiten van de sluipweg. Wie vanuit de richting Sint-Maartenziekenhuis komt, zal de hoek niet meer kunnen afsnijden. De Koningin Elisabethlaan gaat deels dicht en wordt zone 30.

Op de kleine ring komen er middenbermen. Bij het achterpoortje van het Sint-Amandscollege moet het vooral veiliger zijn voor de fietsende leerlingen. Aan het kruispunt komen ook vrijliggende fietspaden.

De belangrijkste verandering is dat het overzichterlijker wordt en veiliger. Met middenbegeleiders kunnen fietsen de R36 in twee stappen oversteken. Dus ook voor hen moet de veiligheid verbeteren en er komen op het kruispunt ook vrijliggende fietspaden.

Met deze werken is de laatste fase van de werken aan de kleine ring gestart. De herinrichting van het kruispunt hier kost bijna 800.000 euro en zal tot eind oktober duren. (KV)

Meer nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Herinrichting Brugsepoort en Koningin Elisabethlaan in Kortrijk maken verkeer veiliger

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier