Herfstweer zorgt ook in West-Vlaanderen voor hinder

Redactie KW

Er is op 24 uur even veel regenwater gevallen als normaal in een volledige maand augustus. De provincie is zowat weggespoeld, maar grote watersnood en overlast bleef voorlopig uit. Wie buiten moest werken of de vele toeristen die aan zee verblijven, beleefden een kletsnatte dag. Velen hadden hun vakantie helemaal anders voorgesteld. Naast de regen was er ook de harde wind en die speelt vanavond ook de Paulusfeesten in Oostende parten.

Het KMI noemt de zeer overvloedige regen van de afgelopen uren uitzonderlijk. Neerslaghoeveelheden als deze komen maar om de 20 jaar voor. Wie precies dit weekend koos om te kamperen aan de kust, is er aan voor de moeite.

Paulusfeesten en vuurwerk
Naast het ongeval met de afgewaaide tak in Torhout gisteravond, waarij drie mensen gewond raakten, bleven andere incidenten door het noodweer uit. De Paulusfeesten die momenteel staan opgesteld in Oostende wijken maandagavond uit naar meer windvrije locaties. Het vuurwerk van Vurige Maandagen in Oostende is dan weer afgelast door het stormweer. En in Knokke-Heist gaan de Parkies maandagavond niet door.

Zoals het er nu uitziet blijft het ook vannacht en morgen flink doorregenen.

(SK)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus-WTV voor een uitgebreid verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier