Herfstvakantie zorgt voor gezellige drukte aan de kust

Redactie KW

Het is tijdens deze herfstvakantie gezellig druk aan onze kust. Heel wat tweedeverblijvers zijn afgezakt naar hun appartement en ook de hotels kennen een goede bezetting. Zo zit in De Haan tweederde van de hotels vol.

Linda De Mey van VVV Blankenberge betreurt de mindere weersvoorspellingen van de voorbije dagen voor de kust. Dat zorgde voor minder voorafboekingen in de hotels. Nochtans zaten heel wat terrassen door het mooie weer van woensdag langs de kust voor 40 pct vol. Er wordt ook heel wat gefietst en gewandeld.

Volgens Linda De Mey valt 1 november bijzonder slecht dit jaar. Hierdoor werd er voor komend weekend ook merkelijk minder geboekt. Volgens toerisme De Haan wordt er voor komend weekend ook niet meteen goed weer voorspeld. Aan de kust verwachten ze zelfs meer van het verlengde 11 november-weekend want de meeste bedrijven werken dan niet op maandag en er is ook geen school.

Eric Verdonck van toerisme Nieuwpoort is van mening dat de kust de crisis nog niet voelt. Integendeel zelfs: hij merkt meer volk op dan anders. De verre reizen werden volgens hem wellicht vervangen door een dichtbij vakantie. Het valt op dat er heel wat Waalse gezinnen met kinderen hun vakantie momenteel aan de kust doorbrengen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier