Herdenking in Heule voor man die zich om huisvestingsproblemen van het leven beroofde

Redactie KW

In Heule is dinsdag in de vooravond een herdenkingsmoment gehouden voor de Heulenaar die zich op Goede Vrijdag van het leven beroofde omdat hij geen huisvesting meer had. Een veertigtal mensen woonde de herdenking bij. De groep De Onderstroom pleit voor een menselijker beleid ter zake.

Voor de woning die Ronny R. betrok tot zijn dood, werden witte rozen en kaarsjes neergelegd en -gezet op zijn wagen. Eind maart moest de 49-jarige man op bevel van de rechter uit zijn woning vertrekken. De voormalige textielarbeider wilde naar een sociale woning verhuizen, maar dat kon niet omdat daar geen huisdieren zijn toegelaten en de man geen afstand wou doen van zijn hondje.

De herdenking was georganiseerd door de groep De Onderstroom. De initiatiefnemers vinden dat een menselijker beleid noodzakelijk is op het vlak van huisvesting. “Mensen in problematische situaties vinden almaar minder makkelijk een onderkomen”, klinkt het. “Betaalbare woningen vinden, is niet evident. Hulpverleners willen graag helpen, maar stoten op wachtlijsten en regeltjes. Ronny geeft met zijn daad het signaal dat er actie nodig is, zijn dood mag niet als een bagatel worden afgedaan.”

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier