Heraanleg Zeelaan een jaar uitgesteld door ontbrekende bouwvergunning

Redactie KW

De heraanleg van de Zeelaan in De Panne is met een jaar uitgesteld. Vorige week benadrukte schepen van Openbare Werken Roland Florizoone (VEDA) in de gemeenteraad nog dat de werken volgende maand zouden starten. De bouwvergunning is niet tijdig binnen.

Het gemeentebestuur van De Panne verwachtte de bouwvergunning voor de heraanleg van de Zeelaan tegen eind deze maand of begin volgende maand maar dat zal door de vakantieperiode niet haalbaar zijn. “We willen het risico niet nemen om dergelijke grootschalige werken te starten zonder dat we de bouwvergunning op zak hebben. Daarenboven willen we dat de heraanleg binnen de tien maanden klaar is, dus voor de zomervakantie. Als we in september niet kunnen starten dan moeten we de werken direct een jaar uitstellen anders zullen de toeristen volgende zomer in een onafgewerkte Zeelaan moeten lopen”, legt burgemeester Robert Butsraen (VEDA) uit.

Een grote flop

Frank Lambregt (LDD) heeft zelf een slagerij in de Zeelaan en noemt het dossier Zeelaan n grote flop. “Alle openbare werken in De Panne draaien uit op blunders. Ik denk aan de heraanleg van De Dijk in Adinkerke en de heraanleg van de Zeedijk met de bouw van ondergrondse garages. De werken in de Zeelaan starten zonder een bouwvergunning en zonder het advies van de dienst Onroerend Erfgoed was al bijna niet mogelijk en toch beweerde de schepen van Openbare Werken in de gemeenteraad dat de werken wel zouden starten. Nu verandert het gemeentebestuur een paar weken voor de geplande start van gedacht. Vele handelaars zitten met de handen in het haar want sommigen hadden verbouwingswerken gepland of een kleinere stock aangekocht. Wij hadden onze winkel speciaal geen twee weken gesloten omdat we door de werken een omzetdaling verwachten van twintig tot dertig procent. Ook het stukje tussen de Zeedijk en de Nieuwpoortlaan, dat aansluit op de Zeelaan, ligt nog altijd open en dat is voor de toeristen geen mooi zicht.” Het gemeentebestuur liet weten dat de werken voor dat stuk op 7 september opnieuw beginnen. (GUS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 14 augustus 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier