Heraanleg Westlaan en Noordlaan start in het voorjaar 2010

Redactie KW

In het voorjaar van 2010 begint het Vlaams gewest met de heraanleg van de Westlaan-Noordlaan. In de eerste fase, die anderhalf tot twee jaar zal duren, wordt gewerkt tussen de rotonde aan de Meensesteenweg en de Diksmuidsesteenweg.

„In het aangepaste ontwerp komen we zoveel als mogelijk tegemoet aan opmerkingen van bewoners, handelaars en hulpdiensten”, aldus schepen Henk Kindt. Bewoners kregen de definitieve plannen te zien. Heikel punt blijven de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers, die over de volledige lengte niet uniform zijn.

Het bleef even stil rond het dossier van de heraanleg van de Westlaan en Noordlaan, maar na verschillende overlegmomenten komt alles nu in een stroomversnelling. In de eerste fase worden negen deelgebieden onderscheiden. Er komt tijdens de duur van de werken eenrichtingsverkeer (van rotonde naar Diksmuidsesteenweg), zodat de handelszaken bereikbaar blijven. „De komende maanden worden links en rechts al kleine werken uitgevoerd, onder andere door Mirom”, schetst schepen Omer Hoorne. Het Vlaams gewest begint dan in het voorjaar van 2010 aan de eerste fase. (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 26 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier