Heraanleg Oudenaardsesteenweg is gestart

Redactie KW

In Kortrijk is sinds woensdag de Oudenaardsesteenweg afgesloten voor het verkeer. En dat heeft heel wat gevolgen, want de straat is een belangrijke verkeersas. Aan de kruispunten kan de Oudenaardsesteenweg wel gedwarst worden. Tegen mei volgend jaar zou heel de straat heraangelegd moeten zijn en vooral ook veiliger moeten zijn voor de leerlingen van de vijf scholen die langs de weg liggen. De weg is wel maar tijdelijk helemaal afgesloten.

Wie nu van de snelweg komt en naar het centrum wil, moet omrijden via de R8. En die grootste omleiding blijft tot het einde van de werken in mei. “Het grootste verkeer zal vanaf mei volgend jaar terug door kunnen. Enkel aan het rond punt van de Zwevegemsestraat zal dan nog gewerkt moeten worden en dat tot september. Maar tegen mei zou er dus opnieuw een vlotte doorgang moeten zijn”, zegt schepen van mobiliteit Guy Leleu.

Tegen dan zou de Oudenaardsesteenweg nieuwe fiets- en voetpaden moeten hebben en aan de scholen verhoogde plateaus, zodat autobestuurders verplicht zijn zich aan de zone 30 te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier