Heraanleg Oostendestraat in Torhout zal twee jaar duren

© Johan Sabbe
Redactie KW

De Oostendestraat in Torhout wordt volledig heraangelegd tussen de rotonde ‘t Engelshof en de grenszone met Ichtegem. Maandag is het grootscheepse project gestart met het vellen van de bomen op het grondgebied van de laatstgenoemde gemeente.

De renovatie van de belangrijke verkeersader zal tot eind 2015 duren. Er worden nieuwe riolen, een nieuw wegdek en twee losliggende fietspaden gerealiseerd.

Laaneffect blijft behouden

De gekapte bomen – hoofdzakelijk kastanjes en essen – verdwijnen niet zomaar : er is een heraanplant voorzien met eiken, zodat het laaneffect tussen de rotonde ‘t Engelshof en het Kasteel Wijnendale behouden blijft.

Van de week worden de bomen gekapt in het stuk van de Oostendestraat tussen de Steenstraat en de Wijnendale-Stationsstraat. Het verkeer wordt omgelegd. Daarna schuift de werf op naar het deel tussen de Wijnendale-Stationsstraat en de Hillestraat. Ook daar zal de rijweg een week voor het verkeer afgesloten worden. De derde en laatste fase van het kappen van de bomen gebeurt de derde week : in het deel van de Oostendestraat tussen de Hillestraat en de Hogestraat. In de weekends kan het verkeer gewoon door.

Voor het eerst ook op Facebook

Over de renovatie van de Oostendestraat wordt er door het Torhoutse stadsbestuur via diverse kanalen gecommuniceerd, voor het eerst ook via Facebook, met name op de speciaal aangemaakte pagina ‘Project Oostendestraat’. Iedereen kan zijn vragen of opmerkingen ook kwijt via het mailadres oostendestraat@torhout.be.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Torhout, van vrijdag 24 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier