Heraanleg doortocht Mesen start in voorjaar 2010

Redactie KW

De heraanleg van de doortocht van Mesen zal in het voorjaar van 2010 starten. Meteen wordt ook de Markt aangepakt.

De N365 wordt volledig heraangelegd tussen de elektriciteitscabine op de Ieperhoek in Wijtschate tot aan de Ierse Vredestoren. Daar zal een poorteffect gecreëerd worden door een wegversmalling en asverlegging. Op de kruispunten van de doortocht door Mesen komen verhoogde plateaus.

Over de hele lengte van de doortocht komen er brede voetpaden en bomen.
Het eerste deel van de Markt krijgt een plein-parkeerfunctie. Het achterste deel blijft in gras. Daar zullen de diverse monumenten die nu op de Markt staan, gegroepeerd worden. Er komt een ‘visuele corridor’ tussen het stadhuis en het Adelahuis aan de overkant. Er wordt ook gedacht aan een fontein in het midden. Rechtstreeks doorrijden over de Markt van de Ketelstraat naar de Korte Mooiestraat zal niet meer kunnen.

Om de verkeershinder tijdens de werken tot een minimum te beperken, zullen de werken in fasen verlopen, telkens van kruispunt naar kruispunt. Het doorgaand verkeer zal wel voor meer dan een jaar onmogelijk blijven. De bussen van en naar Le Bizet zullen gedurende die periode omgelegd worden via Nieuwkerke.


De werken worden grotendeels door de hogere overheden betaald. Het aandeel van Mesen zal nauwelijks 300.000 euro bedragen. Op dinsdag 2 december om 19.30 uur organiseert het stadsbestuur een info-avond waarop de plannen zullen worden toegelicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier