Heraanleg Astridplein gevierd met “Laatste steenlegging”

Redactie KW

De geschiedenis van het Astridplein is niet bepaald rooskleurig, met als laatste ‘hoogtepunt’ het gedeeltelijk uitbranden van het paviljoentje. Toch wordt de inhuldiging van het plein een feest. Buurtbewoners zijn unaniem positief over de herinrichting en de handelaars hebben een mooi programma vooropgesteld.

Zondag 14 juni kan het feest losbarsten. De handelaars van Wenduine en De Haan hebben met de steun van de gemeente voor veel variatie gezorgd. Ze stellen ondermeer een ‘Festival van streekbieren, streekproducten en streekgerechten’ voor. Dat start om 11 uur met een happy hour voor inwoners en toeristen. Voordien speelt een team van het schepencollege een petanquewedstrijd tegen een petanqeuteam uit Gent. De hele dag is er mogelijkheid tot gratis minigolf, er zijn streetbands en ook de Koninklijke Harmonie Onder Ons Wenduine zal hoge noten aanslaan.

Geluksbrenger

De officie opening vindt plaats om 10.30 uur in aanwezigheid van burgemeester en schepenen. Die opening wordt ‘een laatste steenlegging’. Dat horen we van Bert Vermoere, voorzitter van Horeca De Haan-Wenduine en eigenaar van Hostellerie Astrid op het Astridplein. “Officieel zal niet de eerste steen maar de laatste steen gelegd worden”, vertelt hij. “Ik heb die bewaard en zal de steen vergulden. Volgens een legende zou dat geluk brengen.” Ondertussen begroeten we ook schepen Paul Meyers bevoegd voor Openbare Werken. Hij komt ons wat uitleg verschaffen over de investeringen. Dat is niet niks zo blijkt. “We zijn wel trots op deze toch wel belangrijke renovatie”, beaamt hij. “Dit is in feite het enige park dat Wenduine rijk is. Het ligt midden de gemeente en heeft dus een belangrijke waarde.”

Kostenplaatje

Voor het plein zelf werd bijna 565.000 euro uitgetrokken. Op het plein kwamen twee tennisvelden, twee petanquevelden, een minigolf en twee speelpleintjes. “We hebben gelukkig ook 150.000 euro van de Vlaamse Gemeenschap kunnen krijgen. Voorwaarde was dan wel dat het plein toegankelijk en open zou zijn voor iedereen, wat uiteraard geen probleem was.” (AV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 5 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier