Hengelclub beheert en controleert voortaan het vissen op de Kasteelvijver

Redactie KW

De Zonnebeekse hengelclub De Kasteelvissers krijgt voortaan het beheer in handen van de Kasteelvijver van Zonnebeke. De gemeenteraad keurde hiervoor de politieverordening goed. De Kasteelvissers mogen vanaf nu zelf instaan voor het uitreiken van de visverloven. Ze mogen zelf ook de tarieven voor het hengelen in de vijver bepalen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de controle hierop.

De Kasteelvissers krijgen evenwel geen carte blanche, want de politieverordening bepaalt onder andere dat er geen nachtlijnen mogen uitgegooid worden en dat er niet gevist mag worden in de paaizone van de vijver. Ook het minimumgewicht van de vis die gevangen mag worden, staan vast.

Schepen Franky Bryon verduidelijkte dat dit analoog is met het reglement en de afspraken die de stad Ieper recent gemaakt heeft met de hengelclub die verantwoordelijk is voor het vissen op de vijver van Zillebeke. Daar werden vier clubleden aangesteld als verantwoordelijken voor het beheer en de controle op het vissen in de vijver. Zonnebeke volgt nu dit voorbeeld voor zijn Kasteelvijver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier