Hendrik Verkest: “Bezig aan mijn laatste legislatuur als burgemeester van Wingene”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Burgemeester Hendrik Verkest van Wingene zal bij de komende verkiezingen hooguit nog de lijst trekken en ‘heel eventjes doorgaan’, maar meer ook niet.

Dat zegt hij vrijdagochtend bij Radio 2 West-Vlaanderen. Na 2018 wil hij de fakkel doorgeven, aangezien hij dan dertig jaar burgemeester geweest zal zijn en zelf ook al 66 jaar oud zal zijn.

In 1988 werd Verkest gevraagd op de CVP-lijst te staan in Wingene voor de gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeente was de burgemeester al twee decennia Willy Persyn, afkomstig uit het landbouwersmilieu, en de CVP zat er in de oppositie. De lijsttrekker haakte af en Persyn kwam bovenaan de lijst te staan. De lijst Gemeentebelangen won en ondanks de goede resultaten leek CVP weer in de oppositie te belanden. Gemeentebelangen viel echter uiteen toen enkele leden de burgemeester de rug toekeerden en uiteindelijk kon de CVP aan het bestuur komen. Zo werd Verkest in 1989 al burgemeester, een functie die hij op vandaag dus nog altijd bekleedt.

Het begin was nochtans moeilijk, want begin jaren 90 brak in Wingene de varkenspest uit. Hendrik Verkest is intussen ook al sinds 2000 provincieraadslid.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier