Hells Angels moeten naar correctionele rechtbank

Redactie KW

De raadkamer in Kortrijk heeft acht leden van een motorbende doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Zij worden ervan verdacht iets te maken te hebben met een schietpartij op een rivaliserende motorbende in Aalbeke, ruim twee jaar geleden. Bij dat incident raakten drie clubleden zwaar gewond.

In oktober 2009 raakten drie leden van motorbende de Outlaws zwaar gewond bij een schietpartij aan hun clublokaal in Aalbeke. Zij werden toen onder vuur genomen vanuit een voorbijrijdende wagen. Het gerecht ging toen uit van een afrekening en opende een onderzoek. Dat leidde onder meer tot huiszoekingen in clubhuizen en woningen van Hells Angels, onder meer in Leopolsburg, Eernegem en Marcinelle. Uiteindelijk wilde het federale parket acht van hen laten vervolgen. Het gaat om zes Nomads, zeg maar rondtrekkende Hells Angels uit Limburg, Wallonië en Frankrijk en twee Red Devils uit Moeskroen.

Voor de feiten kunnen zij maximaal 20 jaar gevangenisstraf krijgen, maar dan moet het gerecht wel kunnen bewijzen dat ze iets met de feiten te maken hebben. Want bekentenissen kwamen er niet.

Van de acht verdachten zijn er intussen zes voorlopig op vrije voeten. Alleen de vermoedelijke schutters zitten nog in de cel.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier