Hells Angels krijgen in beroep werkstraffen voor raid op Compadres

Redactie KW

Het Brusselse hof van beroep heeft dinsdag zeven Hells Angels uit Zonnebeke veroordeeld tot werkstraffen van 70 tot 200 uur. Eén man kreeg drie jaar cel, waarvan twee derde met uitstel, en twee anderen genoten de gunst van de opschorting. De tien Angels hadden op 20 april een raid uitgevoerd op het lokaal van de rivaliserende motorclub Compadres in Landen.

Zware klappen

De Hells Angels sloegen op 22 april 2003 P.V., een motorrijder van de Compadres, bij hem thuis in elkaar. Vervolgens reden ze naar het clublokaal van de Compadres in Landen, waar het tot een zware confrontatie kwam. De zeven aanwezige Compadres kregen zware klappen. Verscheidene van hen hadden zware kneuzingen. Eén man liep een zware hersenschudding, twee gebroken ribben, een gebroken dijbeen, een gekneusd oor en een blijvend gehoorverlies op.

Drugshandel

De correctionele rechtbank van Leuven legde de Angels in maart 2007 celstraffen tot drie jaar op, maar het Brusselse parket-generaal drong, gezien het tijdsverloop sinds de feiten, niet meer aan op effectieve gevangenisstraffen. De advocaten van de Angels vroegen werkstraffen voor hun cliënten en het hof ging voor het merendeel van de betrokkenen op die vraag in. Vijf Angels werden zelfs volledig vrijgesproken omdat hun aandeel in de raid niet bewezen was. Een van de veroordeelden, de 43-jarige M.S., werd in december 2009 nog tot vijf jaar cel veroordeeld voor drugshandel.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier