Hell’s Angel minder lang naar cel voor heling oorlogsmateriaal

Redactie KW

De ex-president van de Gentse Hell’s Angels krijgt strafvermindering van het Gentse hof van beroep. Na tien jaar vluchten moet Donato De Gregorio (46) geen vier jaar, maar 33 maanden de cel in. Hij moet ook een boete betalen van 550 euro.

De Gregorio werd op 2 mei 2000 bij verstek veroordeeld tot vier jaar effectief als “aanstoker” van een vereniging, voor geweld en voor de heling van zwaar oorlogsmateriaal uit een legerdepot in Houthulst.

In 1997 was een onderzoek geopend tegen de Gentse afdeling van de Hell’s Angels. Na een raid met knuppels in het Mechelse café Thom & Gherry viel net geen dode. Op 2 mei 2010 zou de strafuitvoering vervallen, maar De Gregorio misrekende zich. Op 6 februari stak hij de Italiaans-Zwitserse grens over en werd hij opgepakt. De Gregorio verklaarde dat hij vluchtte uit angst.

“Hij was in 2000 te loslippig geweest tegen de speurders en dat namen zijn ‘brothers’ bij de Angels hem niet in dank af. Hij werd uit de bende gezet en moest zijn Harley Davidson inleveren”, aldus zijn advocaat Frank Scheerlinck. “Kort na de uitspraak in 2000 betekende zijn vader het arrest. Deed mijn cliënt dat zelf, dan moest hij wel binnen de 15 dagen verzet aantekenen. De overheid heeft het stilzitten enkel aan zichzelf te danken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier