Helikopterontsnapping uit gevangenis van Brugge verijdeld

Redactie KW

De politie heeft in alle stilte twee mannen en een vrouw, o.a. in Ieper, opgepakt die een ontsnapping vanuit de gevangenis van Brugge op poten hadden gezet. Dat melden De Morgen en la Dernière Heure maandag. Volgens de krant was de helikopter al geboekt, de wapens geladen en stonden er twee vluchtwagens klaar.

De operatie kon worden verijdeld door een alerte uitbater van het Helicenter in Knokke-Heist. De politie werd door hem gealarmeerd en startte een onderzoek op: ze botste nagenoeg meteen op een vals paspoort van de man die de helikoptervlucht had geboekt. Het betrof de 36-jarige Serviër Zoran P. Tijdens een huiszoeking op zijn hotelkamer vonden de speurders twee schietklare wapens en een instructielijst voor het gijzelen van de piloot.

Broer en vriendin uit Ieper

In een tweede fase arresteerden de speurders ook nog twee andere verdachten: de broer van een gedetineerde en diens vriendin, allebei uit Ieper.

Laurent Sempot van het Directoraat-Generaal van het Gevangeniswezen bevestigt aan De Morgen het nieuws van de verijdelde ontsnapping. Die doet sterk denken aan die van Ashraf Sekkaki in de zomer van 2009. Toen werden drie gedetineerden bevrijd uit de gevangenis van Brugge met een gehuurde helikopter. Ze zijn intussen alweer gevat.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Kust en Brugsch Handelsblad. En in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Helikopterontsnapping uit gevangenis van Brugge verijdeld

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier