Helikopter boven Torhout in kader van Dorp van de Ronde

Redactie KW

Heel wat Torhoutenaars stelden zich woensdagnamiddag vragen bij de helikopter die lange tijd boven het centrum bleef cirkelen. Sommigen zagen hem landen in het stadspark, anderen signaleerden hem boven hun wijk. Meteen vreesden velen iets ernstigs, maar navraag bij de Politiezone Kouter brengt al gauw duidelijkheid. De helikopter wordt momenteel ingezet in het kader van voorbereidingen van Dorp van de Ronde.

Straks is Torhout de gaststad in de Ronde van Vlaanderen. ‘Dorp van de Ronde’, heet zoiets, en daar komt danig wat voorbereidend werk bij kijken. In die mate zelfs dat woensdag een helikopter werd ingezet om de Sparrenstad eens nauwgezet vanuit de lucht in kaart te brengen. “De heli is op doorvlucht en wordt momenteel gebruikt in het kader van die wielerwedstrijd en de bijdrage van Torhout daarin”, aldus perswoordvoerster Annemie Wittesaele. “Bedoeling is om de moeilijke en kritieke punten in het centrum en daarbuiten in kaart te brengen.”

Kortom, beste Torhoutenaars: het is in functie van uw veiligheid, maar u hoeft vooralsnog niets te vrezen. Tenzij misschien een doorwaaid kapsel.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier