Helft minder misvieringen in Ieperse deelgemeenten en Heuvelland

Redactie KW

De vieringen in Voormezele, Dikkebus, Hollebeke, De Klijte, Westouter en Reningelst zullen vanaf 1 december maar om de twee weken meer plaatsvinden.

Pater Kenny Brack neemt op zaterdag 9 november afscheid van de parochies De Klijte, Westouter, Loker en Reningelst. Zijn taak wordt deels overgenomen door Igor de Bliquy, pastoor in de federatie Zalige Margareta Ieper. “Momenteel zitten we met de federatie rond de tafel en bespreken we hoe alles in de toekomst zullen aanpakken”, vertelt priester Igor de Bliquy (31). “Ik zal meer tijd in Heuvelland doorbrengen en dus zullen een aantal vieringen wegvallen in de Ieperse deelgemeenten en ook in Heuvelland.”

“Er zullen een aantal vieringen wegvallen, maar het is wel onze bedoeling om overal nog regelmatig missen te laten plaatsvinden. Het is puzzelen voor ons, want een aantal zaken liggen al een heel eind op voorhand vast. Aan eerste communies en vormsels kunnen en willen we niet raken, want veel mensen hebben bijvoorbeeld al een zaal gehuurd op de datum van het feest.”

De jongerenwerking in Loker blijft alvast gevrijwaard. Priester Igor: “Die werking is uniek in België en moeten we koesteren.”

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier