Helft kusttrams niet uitgereden door staking De Lijn

Redactie KW

Door de staking van de socialistische vakbond is de dienstverlening van De Lijn vrijdagochtend verstoord in heel Vlaanderen.

“De hinder is het grootst in de provincie Limburg, waar de socialistische vakbond tegen de afspraken in de stelplaatsen blokkeert en werkwillige chauffeurs verhindert te werken”, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. De woordvoerder laat weten dat in Limburg helemaal geen bussen rijden en de stelplaats in Brugge intussen niet meer geblokkeerd worden.

In West-Vlaanderen is de helft van de kusttrams uitgereden. In Kortrijk is de helft van de eigen bussen uitgereden. Ook in West-Vlaanderen rijden alle verpachte lijnen.

Dat de socialistische vakbond in de provincie Limburg de stelplaatsen blokkeert, zorgt er volgens Van de Vreken niet enkel voor dat de reizigers in de kou blijven staan, maar ook dat werkwillige chauffeurs geen inkomen hebben. In Limburg rijden geen eigen bussen. De verpachte lijnen rijden wel allemaal.

In de stad Antwerpen rijdt de helft van de trams en stadsbussen. Op de streeklijnen in het noorden van Antwerpen is er grote hinder, net als in de regio Mechelen. In Turnhout is 80 procent van de eigen bussen uitgereden. De verpachte lijnen rijden er allemaal.

In Gent rijdt de helft van de trams. Tramlijnen 1 en 21 rijden volgens zondagdienst. Tramlijn 4 rijdt onregelmatig. Buslijn 3 is zwaar verstoord: een bus op drie rijdt. In de rest van Oost-Vlaanderen rijden zo goed als alle buslijnen. Ook hier rijden de verpachte lijnen allemaal.

In Vlaams-Brabant is er vooral hinder in de regio’s Grimbergen en Pajottenland. De hinder is er het kleinst in het Hageland. Alle verpachte lijnen rijden in de provincie.

Voor gedetailleerde informatie kunnen reizigers terecht op www.delijn.be of op het nummer 070/220.200. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier