Heilig Hartziekenhuis in Roeselare maakt werk van nieuw parkeergebouw

Redactie KW

Nu er maar geen schot blijkt te komen in het dossier van de nieuwbouw van het Heilig Hartziekenhuis in Oekene en de alsmaar stijgende verkeersdensiteit in de buurt van de huidige campussen in de Wilgenstraat en Westlaan, plant het ziekenhuis de bouw van een nieuwe parkeerhaven.

In de omgeving van de campussen Wilgenstraat en Westlaan van de vzw Heilig Hartziekenhuis Roeselare-Menen wordt de parkeerproblematiek alsmaar groter. Dat komt onder meer door bijkomende gebouwen, die zorgen voor meer verkeersstromen en minder parkeergelegenheid.

Kruispunt Westlaan-Iepersestraat

Vaak is er in de buurt filevorming door patiënten die aanschuiven voor de parking die al overbezet is. In de omgeving van het ziekenhuis zijn er ook weinig parkeeralternatieven. Ook de nabijgelegen scholen Katho en Ic Dien, die aansluiten op de terreinen van het ziekenhuis, zorgen voor extra parkeerdruk. Het Heilig Hartziekenhuis wenst dit probleem op te lossen door het bouwen van een parkeergebouw in de omgeving van het kruispunt Westlaan-Iepersestraat. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier