Heilig Hartcollege Waregem bouwt etage op sporthal

Redactie KW

Met bijna 2.000 leerlingen barst ook het Waregemse Heilig Hartcollege uit zijn voegen. Daarom wordt tegen aanvang van het schooljaar 2014-2015 een verdieping met vier grote lokalen boven de sporthal gebouwd.

Voor veel directies en leerkrachten is de samenstelling van het lessenrooster elk schooljaar weer een zware dobber, maar in het Heilig Hartcollege is er bijna geen beginnen meer aan. “Van onze 100 lokalen zijn er elk lesuur 99 bezet. Dat leidt tot enorm veel puzzelwerk dat enkele bereidwillige leerkrachten voor hun rekening nemen, maar veel kanten kunnen we niet uit”, vertelt algemeen directeur Jean-Marie Noreillie.

De voorbije jaren werd elke centimeter van de school gerenoveerd, maar een uitbreiding drong zich dus op. Die komt er nu bovenop sporthal. “Op die nieuwe verdieping is plaats voor vier ICT- en technieklokalen die elk een oppervlakte van zowat 100 vierkante meter zullen beslaan. Op het gelijkvloers wordt een stuk van een kleine 200 vierkante meter aangebouwd, ruimte die moet dienen voor een nieuwe cafetaria. Daar willen we met 200 à 300 leerlingen comfortabel binnen kunnen.”

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier