Heidi Van Belleghem wint prijs Q-music met longdrink op basis van karnemelk

Redactie KW

De populaire radiozender Q-music zocht voor haar live zomerprogramma vanuit Oostende naar een originele cocktail. Heidi Van Belleghem stuurde haar recept, een longdrink op basis van karnemelk, en won prompt de wedstrijd.

Heidi Van Belleghem (36), afkomstig van Knesselare, runt in de ouderlijke hoeve van echtgenoot Stefaan Deman in de Grote Noordstraat een melkveebedrijf. Een tak van de landbouw die recent in het nieuws kwam door de acties van melkveehouders voor het bekomen van eerlijke prijzen voor hun producten.

De radiozender bedacht Heidi’s drankje met de toepasselijke naam ‘Milky Way’. Het recept zelf is geen geheim : “Het is heel eenvoudig te maken en is toch origineel. Een derde triple sec, een derde cre de banane en een derde verse karnemelk. IJskoud serveren in een longdrinkglas en genieten maar van de zoet-zure smaak.

Wat we nog willen weten is wat Heidi met haar cocktail gewonnen heeft : “Ik heb gedurende twee maanden elke dag recht op 5 cocktails bij Q-beach house in Oostende. Die moet ik natuurlijk niet allemaal zelf opdrinken, ik mag familie of vrienden meebrengen. Toch leuk, zo leerden wij ook Oostende wat beter kennen”. (Geert Deceuninck)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 3 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier