Heidi Ramault heeft afscheid genomen van het Torhoutse brandweerkorps

Redactie KW

Op 1 september 1988 is ze als eerste vrouw tot het korps toegetreden en nu zegt ze met pijn in het hart en veel tegenzin de brandweer vaarwel. Waardoor het korps zonder vrouwen valt.

Heidi is 44 jaar en heeft dus nog lang de pensioenleeftijd niet bereikt, maar gezondheidsproblemen maken het onmogelijk om nog met het brandweerwerk door te gaan. Ze sukkelt met zware knie- en rugproblemen, heeft operaties aan de knie ondergaan en voelt zich niet langer in staat om er tijdens oefeningen en interventies voluit voor te gaan.

De Torhoutse brandweer heeft nog andere vrouwen in dienst gehad Ann d’Aussy, Joyce Turner en Mieke Vandierendonck maar allen hebben al eerder afgehaakt.

“Vrouwen bij de brandweer zijn een meerwaarde”, vindt schepen van Brandweer Rita Dewulf. “Ik hoop dat er zich nieuwe aanmelden. Vrouwen benaderen situaties vaak anders dan mannen. Ze hebben een eigen kijk op zaken. Als vrouw kun je wellicht ook beter omgaan met de opvang van slachtoffers na een brand. Het emotionele weegt beduidend sterker door.”

(JS)

Meer in De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier