Heemkundige Kring Lichtervelde wint eerste West-Vlaamse Social Media Award

Redactie KW

Tijdens Social Media Update, een evenement over en rond sociale media, werd de eerste West-Vlaamse Social Media Award uitgereikt. Het was de Heemkundige Kring van Lichtervelde die met de award en bijhorende iPad naar huis mocht. Omdat bewezen werd dat dergelijke organisatie niet per se een stoffig imago heeft.

Social Media Update werd voor het eerst georganiseerd door de Jonge Ekonomische Kamer Roeselare – Izegem. Voor een kleine 500 geïnteresseerden in Schiervelde kreeg de vereniging de kans om te bewijzen dat West-Vlaanderen mee is met zijn tijd én met de sociale media zoals Facebook, Twitter en vele anderen. Vijf sprekers benaderden het onderwerp vanuit hun eigen visie. Gaande van Steven De Smet van de Gentse politie tot Philip Borremans als Chief Social Media Officer bij Van Marcke, een hele titel als u het ons vraagt.

De nodige portie spanning werd voor het einde van de avond opgespaard met de uitreiking van de eerste West-Vlaamse Social Media Award. Bedrijven of organisaties konden een case indienen. Een jury beoordeelde die dan op strategie, inhoud, uitwerking en budget. Daaruit kwamen er met Byttebebier, Let’s do it in de vuilbak en de Heemkundige Kring van Lichtervelde drie genomineerden. En ondanks de vele tweets die de hele avond verstuurd werden, dat heb je met sociale media, stond de uitslag eens niet eerst op Twitter. Het was minister Van Quickenborne die de award uiteindelijk aan de Heemkundige Kring van Lichtervelde mocht overhandigen.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 11 mei 2012

Heemkundige Kring Lichtervelde wint eerste West-Vlaamse Social Media Award

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier