Heemkundige kring Harelbeke bundelt 60 jaar archeologisch onderzoek in boek

Redactie KW

Woensdag werd het nieuw boek van de Roede van Harelbeke voorgesteld waarin verslag wordt gebracht over 60 jaar archeologisch onderzoek.

Voor de publicatie, die de titel ‘Stap voor stap: een archeologische wandeling door het verleden van Harelbeke’ meekreeg, werkte De Roede van Harelbeke samen met de vakgroep archeologie van de Universiteit Gent.

Collegewijk

Door middel van resultaten van oude opgravingen en recent onderzoek op de Collegewijk reconstrueerden verschillende auteurs, ondermeer Harelbekenaar en archeoloog Pieterjan Plets en archeoloog Jelle Defrancq, het archeologisch verleden van Harelbeke. Naast een frisse tekst worden eigentijdse evocatietekeningen en kwaliteitsvolle foto’s gebruikt om zowel de archeologische objecten als de verhalen die ze bevatten aan het publiek voor te stellen.

Prehistorie

“De nieuwe uitgave biedt een kijk op het verleden dat zich afspeelde in en rond de plaatsen waar wij allemaal wonen en werken. We beginnen in de prehistorie en eindigen in de Tweede Wereldoorlog”, aldus Jelle Defrancq. (PVH/LOO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad, van 27 december

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier