Heemkring Flambertus in Vlamertinge zoekt beeldmateriaal

© (Foto dvdb)
Redactie KW

Op vrijdag 9 mei neemt de Heemkring Flambertus officieel zijn intrek op de bovenverdieping van de woning naast het oud-gemeentehuis. Intussen werkt de historisch geïnteresseerde groep aan de tweede editie van Vlamertinge in Beeld.

Heemkring Flambertus vond tot nu toe een onderkomen in de onderpastorie op het Kerkplein. De technische dienst van de stad maakte van het oude huis naast het oud-gemeentehuis een mooi geheel. Beneden komt de uitleendienst van de stadsbibliotheek en op de bovenverdieping vindt Heemkring Flambertus een onderkomen.

Nieuwe tentoonstelling

Een nieuwe locatie zet de heemkring ook aan om met een nieuwe tentoonstelling uit te pakken. “De voorbije 25 jaar verzamelde het bestuur heel wat materiaal over de Vlamertingse gemeenschap”, zegt Frans Lignel. “Met een groep historisch geïnteresseerde mensen wordt het recente, maar ook het verre verleden van de lokale gemeenschap bestudeerd. In samenwerking met iedereen die in Vlamertinge woont of er ooit gewoond heeft, probeert de kring zoveel en zo ruim mogelijk om Vlamertinge in al haar facetten te tonen en in herinnering te brengen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier