Heem Chiromeisjes Langemark niet langer veilig: verhuurder zegt contract op

Redactie KW

De Chiromeisjes van Langemark moesten, nadat het huurcontract van hun lokalen in de Bikschotestraat werd opgezegd omwille van problemen met de brandveiligheid, op zoek naar een nieuw onderdak. Dat werd nu tijdelijk gevonden in OC Den Tap.

Jan Vandenberghe en Annemie Claerhout hebben de overeenkomst met de gemeente voor de huur van de Chirolokalen opgezegd. Ondertussen zijn de lokalen geheel ontruimd en worden ze ingenomen voor privé-gebruik. De Chiromeisjes tonen begrip voor de beslissing die Jan en Annemie hebben genomen. Het was voor de leiding wel even stressen toen ze net voor hun bivak te horen kregen dat de huurovereenkomst met het nieuwe werkjaar in september ten einde liep. “We zaten met de drukte van de organisatie van ons kamp en kregen dat er bovenop”, aldus medegroepsleidster Yara Swaenepoel. “De gemeente heeft ons bijgestaan in de zoektocht naar een nieuw onderkomen. We zijn Jan en Annemie dankbaar voor de jarenlange samenwerking”, zegt volwassen begeleidster Veerle Alleman.

Tijdelijk in oude sporthal

Vanaf september tot juli 2013 zullen de Chiromeisjes hun werking voor hun 100 leden organiseren in de oude sporthal, OC Den Tap. In het ontruimde materiaalkot werd het materiaal voor de dagelijkse werking opgeborgen. De polyvalente zaal van de bibliotheek wordt gebruikt als leiding- en afdelingslokaal. De activiteiten vinden plaats in de oude sporthal en de nieuwe polyvalente zaal (oude cafetaria). “We moeten wel nog over meer tussenschotten beschikken als we in de sporthal spelen en de afdelingen gescheiden willen houden”, klinkt het.

(PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editier Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier