Heel wat schade aan de Westkust door kort maar hevig onweer

Redactie KW

Een kort maar hevig onweer veroorzaakte donderdagavond vooral aan de Westkust veel schade. In de Carrefour van Koksijde werden rond 18 u alle klanten naar buiten gestuurd, omdat er een lek in het dak zat en het water naar binnen stroomde. Verstopte afvoerbuizen zouden de oorzaak zijn dat het regenwater een uitweg zocht.

Het water verspreide zich in het grootwarenhuis tot aan de inkomdeur. Omdat gevreesd werd dat nog meer dakplaten zouden naar beneden vallen werd beslist de winkel te ontruimen.

Een agent van een beveiligingsfirma stond aan de deur en zond alle klanten terug naar hun wagen op de parking.

De Panne

Ook in De Panne (Bortierlaan) liepen een aantal kelders onder water omdat de riolen het vele water niet tijdig weg kregen.

Nieuwpoort

In de Canadalaan in Nieuwpoort gooide een plotse rukwind enkele pannen van een dak en aan de overkant van de weg sneuvelden een betonnen electriciteitspaal en enkele grote takken.

Middelkerke

In Koksijde hadden enkele straten te kampen met wateroverlast. De brandweer van De Panne en Koksijde telden elk een veertigtal oproepen. In Middelkerke werden op het strand een drietal strandcabines weggeblazen.

Heel wat schade aan de Westkust door kort maar hevig onweer

Bekijk hier de reportage

(JT, foto’s JT)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS en in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier