Heel wat ongevallen door gladde wegen

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) Het winterse weer heeft hier en daar voor problemen gezorgd in de maandagse ochtendspits. Er waren heel wat ongevallen, de meeste met blikschade. Er zijn ook opvallend veel valpartijen gemeld, van voetgangers die zijn uitgegleden op het gladde wegdek. Bij de spoeddiensten van het Kortrijkse AZ Groeninge en het ziekenhuis in Waregem was het razend druk.

Op de E403 ging in Oostkamp een wagen aan het slippen en botste tegen de vangrail. 8 andere wagens konden die niet meer ontwijken en reden erop in. De schade bleef weliswaar beperkt; er viel één lichtgewonde. Ook in Oudenburg was er een kettingbotsing met 5 wagens. In Ruddervoorde hadden vrachtwagens het dan weer moeilijk om de snelweg op te rijden omdat de opritten er heel glad bij lagen. Op de Brugsesteenweg in Roeselare zijn enkele auto’s op elkaar ingereden ter hoogte van het bedrijf Deceuninck.

De weg lag er hier en daar spekglad bij, maar dat gold ook voor fiets- en voetpaden. Heel wat ambulances waren opgeroepen voor glijpartijen, en bij de dienst Spoedgevallen van de ziekenhuizen in Waregem en Kortrijk was het razend druk. “We hebben gezien dat het aantal traumatologiegevallen bijna verdubbeld is ten opzichte van een klassieke werkdag,” zegt Walter Sneyers van het ziekenhuis O.L.V. Van Lourdes in Waregem. Ook op andere spoeddiensten kwamen opmerkelijk meer patiënten binnen nadat ze waren uitgegleden.

Wel goed nieuws: zowat iedereen die vanmorgen is binnengebracht op spoed, zal vanavond alweer naar huis mogen.

Heel wat ongevallen door gladde wegen

Bekijk hier een overzicht van de ongevallen in de ochtendspits.

Heel wat ongevallen door gladde wegen

Er was ook drukte bij de spoeddiensten. Kijk hier.

(JV)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier