Havens Zeebrugge en Taiwan ondertekenen samenwerkingsakkoord

Redactie KW

In Taipei is donderdag een samenwerkingsakkoord of ‘sister-port affiliation’ ondertekend tussen de haven van Zeebrugge en die van Keelung waartoe ook de nieuwe containerhaven Taipei behoort. “Deze overeenkomst is van belang voor onze banden met het Verre Oosten en door de betrokkenheid van de Taiwaneese rederij Evergreen”, zegt Zeebrugs havenvoorzitter Joachim Coens.

De overeenkomst omvat onder meer afspraken over het uitwisselen van informatie, technische aspecten en enkele commerciële elementen. Taiwan is een groeiend verdeelpunt voor de handelsgoederen in het Verre Oosten.

Zeebrugge is een evenknie voor West-Europa. De voorbije jaren hebben Taiwanese rederijen hun aanwezigheid in Zeebrugge uitgebreid. In de toekomst wil Zeebrugge verder de ideale partner zijn voor Taiwanese bedrijven in hun zoektocht naar bijkomende logistieke en distributieactiviteiten in Europa. Zeebrugge speelt daarbij haar vlotte maritieme toegang voor de grootste containerschepen ter wereld uit en haar doorgedreven inspanningen om een veilige haven te zijn. De ondertekening van het akkoord moet het marktaandeel van Zeebrugge in Azië op termijn nog versterken. (belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier