Havens willen bijdrage leveren voor sluizen maar manen aan tot voorzichtigheid

14/04/09 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:10

Bron: Kw

De havens Zeebrugge is samen met de haven van Antwerpen en Gent bereid een "responsabiliseringsbijdrage" van maximaal 15 procent te betalen voor de aanleg van de gevraagde nieuwe sluizen. Ze manen echter aan tot voorzichtigheid en wijzen erop dat hun draagkracht niet mag worden overschreden. Alledrie benadrukken ze het belang om concurrentieel te kunnen blijven werken. Dat bleek dinsdag bij een hoorzitting in de commissie Openbare Werken van het Vlaams Parlement.

De havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge namen er een gemeenschappelijk standpunt in over het voorstel van decreet dat een nv Vlaamse Havens moet oprichten voor de aanleg van nieuwe sluizen. Alledrie de havens zijn al jaren vragende partij voor een nieuwe zeesluis en het decreet moet dat mogelijk maken zonder de Vlaamse begroting te zeer te belasten. Daarom wordt een constructie opgezet met een privaatrechtelijk overheidsbedrijf NV Vlaamse Havens, waarvan het Vlaams Gewest hoofdaandeelhouder wordt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!