Havens dienen samen offerte in voor uitbating luchthaven

Redactie KW

De havenbedrijven van Zeebrugge (MBZ) en Oostende (AGHO) hebben maandag bij de Vlaamse overheid een gezamenlijke offerte ingediend voor de uitbating van de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge. Dat bevestigt gedelegeerd-bestuurder Joachim Coens van MBZ.

De twee havenbedrijven gaan voor de opdracht in zee met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de private partner CFE-Vinci Concessions. De private partner staat voor 50 procent van het kapitaal en kan op termijn de meerderheidsaandeelhouder worden.

Lokaal verankeren

“Door onze deelname zorgen we voor de lokale verankering van de luchthaven”, zegt Joachim Coens. “De luchthaven in Oostende is belangrijk voor de passagierstrafiek maar hij speelt ook in het logistiek aanbod een rol. Daarom vinden we het belangrijk om in dit project te participeren.”

De Vlaamse overheid wil de exploitatie en commercialisering van de luchthaven toevertrouwen aan externe partners voor minstens 30 jaar. Naast de groep met de Vlaamse kusthavens zou ook Egis Projects interesse hebben voor de uitbating.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier