Havengebruikers Zeebrugge betreuren afsluiten van straat en verwachten veel hinder

Redactie KW

Volgende maandag wordt de G. Van Nieuwenhuysestraat in Zeebrugge afgesloten voor het verkeer. De vereniging van havengebruikers, APZI, betreurt dit ten zeerste. De beslissing om de G. Van Nieuwenhuysestraat af te sluiten is een onderdeel van de bouwvergunning die werd afgeleverd voor het bouwen van de interne havenweg tussen het Minervaplein en Oostelijke achterhaven.

Maar volgens APZI wordt de straat intensief gebruikt en is het een belangrijke weg. “De afsluiting heeft enkele ernstige gevolgen voor de mobiliteit”, zeggen Alexander De Vos en Marc Lanckriet van APZI. “Ten eerste is de straat belangrijk voor het woon- en werkverkeer tussen Knokke-Heist, Westkapelle, Ramskapelle en Zeebrugge. Nu zal het verkeer tussen Knokke-Heist en Zeebrugge langs de Kustlaan lopen en worden de dorpskern van Heist en in het bijzonder de Kustlaan daardoor extra zwaar belast”.

Verkeershinder

Bovendien staat het verkeer aan de Minervarotonde en de Vandammesluis bekend om zijn moeilijke verkeersverloop en zal de afsluiting de problemen rond de Vandammesluis alleen maar verergeren. “In geval van problemen, file, openstaande bruggen, wegenwerken, wordt de G. Van Nieuwenhuysestraat vaak gebruikt om het verkeersverloop rond de Vandammesluis te ontlasten. Dat zal nu niet meer kunnen”, meent APZI. De vereniging vraagt de weg terug open te stellen. ” Wij kunnen maar moeilijk begrijpen dat in een drukke haven -toch een cruciaal mobiliteitsknooppunt- wegen afgesloten worden”.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier