Haven van Zeebrugge in de bloemetjes voor energiebesparingen

Redactie KW

De Haven van Zeebrugge is dinsdag samen met Delhaize in de bloemetjes gezet voor hun inspanningen op vlak van energiebesparing. De twee behoren tot de 25 winnaars van de Energie-efficiëntieprijzen 2011 van de Europese Commissie.

De Energie-efficiëntieprijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Europese Commissie. Kandidaten kunnen zich in drie categorieën nomineren, naargelang hun besparingen op verlichting, duurzame gebouwen en zuinige elektromotoren. Dit jaar namen meer dan duizend bedrijven uit heel Europa deel aan de wedstrijd. Alle inzendingen samen waren goed voor een besparing van 837.000 Megawattuur, wat ongeveer gelijk is aan het totale energieverbruik van alle huishoudens in Luxemburg. De uiteindelijke laureaten komen uit 14 lidstaten.

Groen licht

Delhaize België en de Haven van Zeebrugge hielden de eer hoog voor ons land. De haven scoorde in de categorie “GreenLight”, met een daling van het energieverbruik van de verlichting met 76 procent (19 Megawattuur).

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier