Hartje zomer en Waregem hangt de kerstdecoratie op

Tom Van Houtte

Dat is geen grap, maar bittere realiteit. Al is het maar voor even, want morgen is de versiering alweer weg.

Verbaasde blikken van late bezoekers dinsdagavond in Het Pand. Boven enkele doorgangen van het winkelcentrum was iemand kerstdecoratie aan het ophangen. De goudkleurige ballen, witte takken en bijhorende verlichting zorgen deze tijd van het jaar voor een bijzonder komisch zicht. Gelukkig voorspelt men voor het einde van de week volop zon, anders zouden we nog vermoeden dat er sneeuw in de lucht hangt…

Ook elders in het centrum werd kerstversiering opgehangen, met name in de Stationsstraat. Kris Sierens zag er op Twitter een eerbetoon in aan zijn echtgenote Heidi Vandenbroeke (N-VA), die dinsdagavond afscheid nam van de gemeenteraad. “Wat een geluk dat de kerstverlichting brandt vanavond in Waregem. Voor Heidi Vandenbroeke?” tweette hij.

Hartje zomer en Waregem hangt de kerstdecoratie op

Schepen schept klaarheid

Maar schepen van Economie en het autonoom gemeentebedrijf (Wagso) Kristof Chanterie (CD&V) bracht duidelijkheid in de kwestie. “Ons huurcontract met het bedrijf dat de voorbije drie jaar instond voor de kerstdecoratie is ten einde en we zijn op zoek naar nieuwe kandidaten. Een aantal probeert ons nu met een proefopstelling te overtuigen. Maar tegen morgen is alles weer weg.”

(TVW-foto’s RDC/Twitter-Kris Sierens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier