Hartcentrum AZ Groeninge en AZ Damiaan erkend door Vlaamse gemeenschap

© Foto : AZ Groeninge
Redactie KW

Het hartcentrum van AZ Groeninge in Kortrijk en AZ Damiaan in Oostende is door de Vlaamse gemeenschap erkend voor alle niet-chirurgische hartbehandelingen.

Ze werken daarvoor samen met AZ Maria Middelares in Gent. Samen verzekeren zij een volledig cardiaal zorgaanbod. Het AZ Groeninge beschikt onder meer over een gespecialiseerd cathlabteam een elektrofysiologisch lab en een hartfalenkliniek. Door dat laatste kunnen patiënten na een behandelingsfase thuis opgevolgd worden door de huisarts en hartfalenverpleegkundigen.

Het cardiologisch team van AZ Damiaan Oostende voert dan weer al 20 jaar diagnostische en interventionele hartcatherisaties uit. Het ziekenhuis beschikt overigens over een hoogtechnologisch hartkatheterisatielabo.

Zelfde richtlijnen en procedures

De drie ziekenhuizen werken al ruim vijftien jaar samen binnen de associatie cardiologie. De samenwerking houdt in dat er in de drie hartcentra gewerkt wordt aan de hand van dezelfde kwaliteitsrichtlijnen, procedures en hetzelfde kwaliteitshandboek voor de diagnose en behandeling van hartaandoeningen. Bovendien maken de 26 cardiologen gebruik van elkaars expertise: de drie centra staan continu met elkaar in verbinding om kennis uit te wisselen en advies in te winnen. Samen legden ze dezelfde richtlijnen voor diagnose en therapie vast. Op die manier wordt de zorg maximaal gestroomlijnd en krijgt de patiënt de best mogelijke klinische zorg.

(A.D/Belga.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier