Hart voor West-Vlaanderen weer van start

Redactie KW

Net als de voorbije drie jaar bundelen het Streekfonds, de provincie en Focus-wtv weer de krachten in een Hart voor West-Vlaanderen. Een inzamelactie ten voordele van projecten voor kinderen die niet alle kansen krijgen die ze verdienen. Verenigingen kunnen vanaf nu een steunaanvraag indienen.

De expositie Heart attack ,hier in Kortrijk, is maar één van de inzamelacties waarmee dit jaar fondsen verzameld worden voor een Hart voor West-Vlaanderen. Want ook dit jaar zamelen het Streekfonds, de provincie en Roularta weer geld in voor het goede doel. Het is de bedoeling om zo kinderen en jongeren die niet de kansen krijgen die ze verdienen te steunen.

Een uitgebreide doelgroep dus, maar voortaan kan een vereniging niet langer alleen een project indienen. Vzw Tronkestik bijvoorbeeld kreeg twee jaar geleden nog steun voor dit sociaal educatief project ‘Kind van de zee’. Om dit jaar in aanmerking te komen voor steun zou de VZW op zoek moeten gaan naar een partnervereniging.

Een project indienen kan tot eind juni via de website. Een jury kiest daarna de projecten die tot 10.000 euro steun kunnen krijgen. De voorbije drie jaar heeft het Hart voor West-Vlaanderen meer dan 60 projecten gesteund voor meer dan 300.000 euro.

Meer info op www.eenhartvoorwestvlaanderen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier