Harelbeekse gemeenteraad keurt camerasysteem voor opsporing nummerplaten goed

© FOTO LOO
Redactie KW

De gemeenteraad gaf dinsdagavond gunstig advies voor de aankoop van een camerasysteem dat aan boord van een voertuig nummerplaten kan herkennen. Verder werd ook besproken welke rol Harelbeke zal spelen in de wielerklassieker de Vlaamse Pijl.

“Momenteel hebben wij in Harelbeke weinig te maken met grenscriminaliteit en dat willen wij ook zo houden. Maar wij vinden het wel nodig dat de politie van zone Gavers kan beschikken over goed uitgeruste apparatuur voor het herkennen van nummerplaten van auto’s. Dat kunnen gestolen en geseinde voertuigen zijn. Maar bijvoorbeeld ook onverzekerde of niet-gekeurde exemplaren”, aldus burgemeester Alain Top (SP.A).

Nog een belangrijk punt van de raad die tot 1.30 uur ‘s morgens duurde had te maken met wielerklassieker de Vlaamse Pijl. Sportschepen David Vandekerckhove (Groen): “Dit jaar steunen wij de Vlaamse Pijl die nu opgenomen is in de Driedaagse van West-Vlaanderen. We subsidiëren met 20.000 euro plus twee keer 2.000 euro voor de twee plaatselijke rondes van de wedstrijd. Dat is vrijwel evenveel als voorheen met de E3-prijs.”

(DJW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier