Hardnekkige dief ontvreemdt… ezels uit kerststalletjes in Brugge

Redactie KW

De plaatselijke souvenirwinkeltjes in Brugge zijn dezer dagen op hun hoede. Sinds enkele weken is een hardnekkige dief op pad. Op zijn of haar verlanglijstje staat steevast hetzelfde : ezels uit kerststalletjes.

De Brugse ezelsdief is ondertussen hét gespreksonderwerp van Kerstmis geworden. Een van de gedupeerden is Barbara Rose, die al dertig jaar Liturgisch Centrum De Wijngaard runt. “In mijn etalage stonden veertien dagen geleden nog een achttal ezels”, vertelt ze. “Ze zijn verdorie allemaal weg. Ik kwam hier op een maandagochtend toe en moest toch wel even slikken.”

Mgr. Léonard

“Een diefstal maken we af en toe wel eens mee, maar ditmaal werden alleen maar de ezels ontvreemd. Wie doet zoiets ? Alleen maar nen echten ezelszot, toch ? Of is het iemand die de woorden van Mgr. Léonard, die vorig jaar pleitte om de ezels en de ossen uit de kerststallen te weren, iets te letterlijk nam ?”

Barbara Rose besloot alvast om de kleine ezelbeeldjes vast te maken aan tafel. “Ja, omdat we een Liturgisch Centrum zijn, staan die figuurtjes bij ons een heel jaar in de winkel…”

(MDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier